Home
Positieve Gezondheid
Wat is Positieve Gezondheid?
Hoe werkt Positieve Gezondheid?
Mijn Positieve Gezondheid
Hoe is het ontstaan?
Positieve Gezondheid vergeleken
Scholing
Ervaringen
Positieve Gezondheid in de praktijk
Inspiratiesessies
Tools
Limburg Positief Gezond
Beweging Limburg Positief Gezond
Ambassadeurs
Kernteam
Werkwijze
Partners
Ambities
Actueel
Actueel
Aanmelden nieuwsbrief
Archief nieuwsbrieven
Contact

Online intervisiebijeenkomst op 13 december a.s. van 10.00u tot 12.00u.

Steeds meer professionals zijn bekend met het werken met positieve gezondheid. Toch is er ook vaak de behoefte om het geleerde in de praktijk met anderen te toetsen en van elkaars ‘positief gezonde’ ervaringen te leren. Tijdens deze bijeenkomst gaan we onze ervaringen en successen met elkaar delen. We gaan van elkaar leren, elkaar inspireren en een stap verder helpen. Dit onder de deskundige begeleiding van Anita Verstappen.  

Aanmelden kan via info@limburgpositiefgezond.nl
De bijeenkomst op basis van open inschrijving valt onder het scholingsplan. Er zijn daarom geen kosten aan verbonden. Mocht u echter onverhoopt verhinderd zijn dan dient u zich uiterlijk 2 dagen voor de bijeenkomst af te melden. Anders zijn wij genoodzaakt € 40,- in rekening te brengen. 

Geannuleerd: intervisiebijeenkomst op 16 november a.s. van 10.00u tot 12.30u in Limbricht

Helaas hebben we deze intervisiebijeenkomst moeten annuleren. De volgende bijeenkomst in december zal weer online plaatsvinden.

 

Hoe pas jij het werken vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid toe in de praktijk? Wil je leren van de ervaringen van anderen, of jouw successen met ons delen? We gaan samen van elkaar leren, elkaar inspireren en een stap verder helpen tijdens deze bijeenkomst onder deskundige begeleiding van Lijsbeth Bruens. De bijeenkomst op basis van open inschrijving valt onder het scholingsplan. Er zijn daarom geen kosten aan verbonden.

Aanmelden via info@limburgpositiefgezond.nl
De locatie is het Gemeenschapshuis gelegen aan de Gronckelstraat 1, 6141 AG in Limbricht.

De bijeenkomst is gratis, mocht u echter onverhoopt verhinderd zijn dan dient u zich uiterlijk 2 dagen voor de bijeenkomst af te melden. Anders zijn wij genoodzaakt € 40,- in rekening te brengen.

Intervisiebijeenkomst op 18 oktober a.s. van 10.00u tot 12.00u in Ell

We mogen weer samenkomen. En daar maken we graag gebruik van om de intervisiebijeenkomst weer op locatie te laten plaatsvinden. Samen leren van ervaringen, je laten inspireren en verder ontwikkelen in het werken met het gedachtegoed positieve gezondheid. Doe je mee aan deze  intervisie bijeenkomst onder deskundige begeleiding van Michèle Ferrière? Deze bijeenkomst op basis van open inschrijving valt onder het scholingsplan. Er zijn daarom geen kosten aan verbonden.

Aanmelden kan via info@limburgpositiefgezond.nl
De locatie is Ellenhof in Ell 

De bijeenkomst is gratis, mocht u echter onverhoopt verhinderd zijn dan dient u zich uiterlijk 2 dagen voor de bijeenkomst af te melden. Anders zijn wij genoodzaakt € 40,- in rekening te brengen.

Intervisiebijeenkomst op 16 september a.s. van 10.00u tot 12.00u online

Hoe pas jij het werken vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid toe in de praktijk? Wil je leren van de ervaringen van anderen, of jouw successen met ons delen? We gaan samen van elkaar leren, elkaar inspireren en een stap verder helpen tijdens deze online intervisie bijeenkomst onder deskundige begeleiding van Chantal Welling. De bijeenkomst op basis van open inschrijving valt onder het scholingsplan. Er zijn daarom geen kosten aan verbonden.

Aanmelden via info@limburgpositiefgezond.nl

De bijeenkomst is gratis, mocht u echter onverhoopt verhinderd zijn dan dient u zich uiterlijk 2 dagen voor de bijeenkomst af te melden. Anders zijn wij genoodzaakt € 40,- in rekening te brengen.

Intervisiebijeenkomst op 19 juli a.s. van 10.00u tot 12.00u online

Hoe pas jij het werken vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid toe in de praktijk? Wil je leren van de ervaringen van anderen, of jouw successen met ons delen? We gaan samen van elkaar leren, elkaar inspireren en een stap verder helpen tijdens deze online intervisie bijeenkomst onder deskundige begeleiding van Chantal Welling. De bijeenkomst op basis van open inschrijving valt onder het scholingsplan. Er zijn daarom geen kosten aan verbonden.

Intervisiebijeenkomst op 1 juli a.s. van 10.00u tot 12.00u online

Hoe pas jij het werken vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid toe in de praktijk? Wil je leren van de ervaringen van anderen, of jouw successen met ons delen? We gaan samen van elkaar leren, elkaar inspireren en een stap verder helpen tijdens deze online intervisie bijeenkomst onder deskundige begeleiding van Anita Verstappen. De bijeenkomst op basis van open inschrijving valt onder het scholingsplan. Er zijn daarom geen kosten aan verbonden.

Intervisiebijeenkomst op 15 juni a.s. van 10.00u tot 12.00u online

Helaas is de bijeenkomst vol. U kunt zich al aanmelden voor de bijeenkomst van 1 juli.
Hoe pas jij het werken vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid toe in de praktijk? Wil je leren van de ervaringen van anderen, of jouw successen met ons delen? We gaan samen van elkaar leren, elkaar inspireren en een stap verder helpen tijdens deze online intervisie bijeenkomst onder deskundige begeleiding van Estelle Schatorié. De bijeenkomst op basis van open inschrijving valt onder het scholingsplan. Er zijn daarom geen kosten aan verbonden. Kijk ook naar dit filmpje voor een prachtig en inspirerend voorbeeld van werken met positieve gezondheid.

We gaan starten met Intervisie als onderdeel van het scholingsplan, doe je mee? Aanmelden kan vanaf nu.

Heb je als Limburgse professional na het afronden van de reflectie bijeenkomsten ook behoefte om het geleerde in de praktijk met anderen te toetsen en van elkaars ‘ positief gezonde ‘ ervaringen te leren? Dan hebben wij goed nieuws want wij gaan starten met de (online) intervisie bijeenkomsten op basis van open inschrijving. Doel is om ten minste tien intervisiebijeenkomsten per jaar door de gehele provincie te organiseren waarbij de eerste sessies vanwege Covid-19 online plaats zullen vinden.

De online intervisiebijeenkomsten duren 2 uur en de fysieke sessies 2,5 uur. De groepsgrootte kan variëren tussen de 6-12 deelnemers. Burgerkracht Limburg is verantwoordelijk voor de organisatie ervan. Deelnemers vanuit het scholingsplan Limburg Positief Gezond kunnen zich zelfstandig inschrijven voor deze bijeenkomsten. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@limburgpositiefgezond.nl onder vermelding van voor- en achternaam, organisatie* (indien van toepassing), e-mailadres en telefoonnummer.

Aan de intervisie kunnen deelnemen:
- Professionals die een (blended) basistraining Positieve Gezondheid hebben doorlopen (aangeboden vanuit het scholingsplan, maar ook  een basistraining elders gevolgd voldoet om deel te mogen nemen aan de intervisiebijeenkomsten) en in Limburg werkzaam zijn.
- Implementatiecoaches opgeleid vanuit het scholingsplan Limburg Positief Gezond.

Aangezien deze intervisie bijeenkomsten op basis van open inschrijving onder het scholingsplan vallen zijn hier voor de deelnemer geen kosten aan verbonden. Intervisie bijeenkomsten die in-company plaats vinden dienen door de betreffende organisatie zelf te worden gefaciliteerd. 

 

Uitleg over het scholingsplan van positieve gezondheid.

Wie kan er meedoen aan het scholingsplan van de Beweging Limburg Positief Gezond?
Hoe kan het dat dit slechts € 50,- kost?
Loek Vaessen, coördinator van De Beweging Limburg Positief Gezond geeft uitleg. 

Meedoen met de beweging positief gezond in Limburg.

De beweging rolt uit in Limburg. Talloze enthousiaste ambassadeurs, implementatiecoahes, organisaties, bedrijven en professionals werken mee aan de verandering. Een andere zorg, een betere zorg en een goedkopere zorg. Meer geluk, meer eigen regie, meer zelfredzaamheid. Alleen dit jaar betaalt de Provincie Limburg mee. Het is mogelijk om voor slechts € 50,- mee te doen. Pak die kans en doe mee! Voor jezelf, voor jouw organisatie, voor Limburg. #limburgpositiefgezond

Leer ook werken met positieve gezondheid

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag met positieve gezondheid in je eigen dagelijkse praktijk. Dan is het prettig als je weet wat dit inhoudt en zelf hebt ervaren hoe je aan het nieuwe gezondheidsconcept vorm en inhoud kan geven. Het effect kun je vergroten wanneer je samen met anderen dit proces doorloopt en zij met je meedenken over de vragen die je tussentijds tegenkomt.


Blended basistraining Positieve Gezondheid

De Sociale Agenda Limburg neemt het concept van positieve gezondheid als uitgangspunt. Om die reden hebben Provinciale Staten gelden vrijgemaakt om toekomstige (zorg)professionals in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid te scholen. Via deze website informeren we jullie over het scholingsplan Limburg Positief Gezond.

Pilotfase afgerond
Per 1 augustus 2020 is de pilotperiode afgerond. Dit heeft geleid tot een volwaardig scholingsplan waarin ruimte is voor individuele deelnemers en voor organisaties. Hoe ziet dit scholingsplan eruit? De scholing bestaat uit een blended training, en e-learning in combinatie met twee reflectiebijeenkomsten. Starten met Limburg Positief Gezond is echter meer dan het volgen van een training. Het gaat om een veranderproces. Duurzame verandering is hierbij het uitgangspunt. In afstemming met de deelnemer/organisatie wordt hier verder vorm aan gegeven. 

Blended basistraining positieve gezondheid
De blended basistraining positieve gezondheid voor alle (toekomstige) professionals en bestaat uit een online training (e-learning) en 2 reflectiebijeenkomsten van ieder 3,5 uur. De online training leert je alles over het gedachtegoed van positieve gezondheid, je kunt deze training op elk gewenst moment volgen. Deze neemt ongeveer 5 uur in beslag en kan in flexibele delen gevolgd worden. Tijdens de reflectiebijeenkomsten gaan deelnemers met elkaar de verdieping opzoeken. Hierbij staat het leren van en met elkaar centraal. 

Na afronding van de blended basistraining positieve gezondheid hebben de deelnemers:
- kennis van positieve gezondheid
- kennis en ervaring met het Spinnenweb
- ervaring met het voeren van ‘het andere gesprek’
- handvatten voor het duurzaam laten landen in de eigen werksituatie

Deelname als individu
Als individu kun je direct starten met blended basistraining positieve gezondheid. Wil je meer informatie over deelname aan het scholingsplan als individu of direct starten, klik hier.

Deelname als organisatie
Organisaties die willen starten doen dit niet alleen om hun medewerkers te trainen in het voeren van het andere gesprek maar willen positieve gezondheid vaak ook integreren in hun manier van werken. Voor deze organisaties leiden we implementatiecoaches op. De implementatiecoaches begeleiden reflectiebijeenkomsten in de organisatie waaraan ze verbonden zijn maar zijn ook de koplopers die de implementatie in de organisatie vorm gaan geven. Het is de bedoeling dat implementatiecoaches voor een langere periode ingezet worden. Ze komen (enkele malen per jaar) samen om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en duurzaam te blijven werken aan de transitie. 

Wil je als organisatie starten en de online training(en) aanvragen voor je medewerkers? klik hier.

Wil je meer informatie over de rol en opdracht van implementatiecoaches, klik hier.

Wil je implementatiecoaches aanmelden voor de training of heb je andere vragen over het scholingsplan? Neem dan contact op met Brechtje Poelman – 06-22575027 of stuur een e-mail naar positievegezondheid@fontys.nl

Tot slot
Burgerkracht gaat aan de slag met het verder vormgeven van de community Limburg Positief Gezond. Hierbij valt te denken aan het ontwikkelen van een website om kennis en ervaring te delen, het beschikbaar stellen van tools in een digitale toolbox, het maken van vlogs en andere uitingen via social media. Houdt de website van Limburg Positief Gezond in de gaten voor updates hierover!

Contactpersoon voor het scholingsplan is Brechtje Poelman

Heb je interesse of wil je meer informatie over het scholingsplan dan kun je met Brechtje contact opnemen.
Haar telefoonnummer is 06-22575027 en haar e-mailadres is positievegezondheid@fontys.nl

Fontys Pro Health voert het scholingsplan uit
in opdracht van de Provincie Limburg en Burgerkracht.

Deze pagina delen: