Woensdag, 3 april 2024

Podcast: John van Heel over leefstijl als medicijn

In de nieuwste aflevering van Positieve gezondheid in jouw leven, gaat Kim de Bis in gesprek met John van Heel. Hij is al sinds 1983 fitness- en leefstijlcoach, heeft een eigen gezondheidscentrum en is eigenaar van EFAA opleidingen. Hij schreef drie boeken over de drie belangrijkste pijlers van je leefstijl als medicijn: voeding, beweging en brein.  

Ze gaan samen in gesprek over het voortdurende probleem van een ongezonde leefstijl. Veel mensen houden er slechte eetgewoonten op na, hebben een gebrek aan beweging en ervaren te veel stress. John deelt zijn inzichten over hoe je een gezonde leefstijl aanleert. Iets wat niet makkelijk is, maar wél essentieel is voor een gezond leven. 

Leefstijl als medicijn
We bespreken het onderwerp "Leefstijl als medicijn" en gaan dieper in op:
- Hoe je leefstijl direct invloed heeft op je gezondheid, en hoe je bewust kunt worden van ongezonde gedragspatronen
- De rol van wilskracht en urgentie bij het aanpakken van een ongezonde leefstijl en het belang van verandering in je leven
- Praktische tips om een gezonde leefstijl te bevorderen en te behouden

Over de podcast
Met de GZ-Plein podcast 'Positieve gezondheid in jouw leven' inspireren we je met verhalen, interviews, tips en tricks zodat jij op een positieve manier naar je gezondheid leert kijken en je veerkracht een megaboost kan geven. De podcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast kanaal of hieronder via GZ-Plein.

Veel luisterplezier! 

>> Klik hier voor de podcast.