Home
Positieve Gezondheid
Wat is Positieve Gezondheid?
Hoe werkt Positieve Gezondheid?
Mijn Positieve Gezondheid
Hoe is het ontstaan?
Positieve Gezondheid vergeleken
Scholing
Voor studenten
Ervaringen
Positieve Gezondheid in de praktijk
Inspiratiesessies
Tools
Limburg Positief Gezond
Beweging Limburg Positief Gezond
Ambassadeurs
Kernteam
Werkwijze
Partners
Ambities
Actueel
Actueel
Aanmelden nieuwsbrief
Archief nieuwsbrieven
Keipositief
Contact

Limburg Positief Gezond in de volgende versnelling

Limburg staat landelijk in de schijnwerpers door de aanpak op het gebied van Positieve Gezondheid.
Limburg is voorloper en trendsetter door de bestuurlijke moed van de Provincie om Positieve Gezondheid te omarmen en er een beweging van te maken waarmee de sociale opgave voor Limburg wordt gerealiseerd. De beweging Limburg Positief Gezond kenmerkt zich door haar innovatieve en daadkrachtige aanpak van inspireren, aanjagen en verbinden.

Op dinsdag 19 maart hebben de aangesloten  partijen, organisaties uit verschillende sectoren, deze volgende stap gezet. Deze partijen en organisaties hebben zich na een wervelend en dynamisch programma aangesloten aan de Beweging Limburg Positief gezond. Deze ambitie kan namelijk alleen gerealiseerd worden als verschillende organisaties uit meerdere sectoren de handen ineen slaan  en bereid zijn over de schaduw van hun eigen organisatie heen te stappen. Daar is op dinsdag avond 19 maart het startsein voor gegeven met als motto: Lef tonen om buiten de lijntjes te kleuren voor een Positief Gezond Limburg Limburg.

De beweging Limburg Positief Gezond bestaat uit organisaties in de zorg, welzijn, burgervertegenwoordiging, gemeentes , onderwijsinstellingen, woningcorporatie en ambassadeurs.

Samen werken ze aan de ambitie:
Vitale en gezondere Limburgers die (weer) meedoen in een positief gezonde omgeving!
Vanuit het principe doen is de beste manier van denken is dinsdagavond samen gewerkt onder leiding van de de vrije denkers, op de  voor hen typerende energieke wijze.  Aan de hand van voorbeelden en praktische oefeningen zijn de deelnemers op pad gegaan. De vrije denkers hebben ruime ervaring met organisaties, processen en vooral het doorbreken van traditionele kaders. Dit roept niet alleen herkenning op, maar is vooral een uitnodiging om zelf anders aan te kijken tegen waarde-creatie, processen en structuren. De uitkomst van deze bijeenkomst is dat de organisaties nu het lef tonen om de ambitie van de beweging Limburg Positief Gezond te verbinden met de eigen organisatie.  

Deze pagina delen: