Home
Positieve Gezondheid
Wat is Positieve Gezondheid?
Hoe werkt Positieve Gezondheid?
Mijn Positieve Gezondheid
Hoe is het ontstaan?
Positieve Gezondheid vergeleken
Scholing
Voor studenten
Ervaringen
Positieve Gezondheid in de praktijk
Inspiratiesessies
Tools
Limburg Positief Gezond
Beweging Limburg Positief Gezond
Ambassadeurs
Kernteam
Werkwijze
Partners
Ambities
Actueel
Actueel
Aanmelden nieuwsbrief
Archief nieuwsbrieven
Keipositief
Contact

De Gouverneur op bezoek bij de Baersdonck

Gouverneur Theo Bovens brengt een bezoek aan een Positief Gezond project en noemt het:

“Een inspirerend voorbeeld van Positieve Gezondheid in de praktijk: de Baersdonck”

De foto is gemaakt door Theo Bovens.

Nicole Bosman en Bert Hesdahl hebben hun Gouverneur rondgeleid en lichten het bezoek toe:

Vanuit het Actiecentrum Limburg Positief Gezond werken we aan een vitaler Limburg en de bevordering van de volksgezondheid via het nieuwe gedachtegoed Positieve Gezondheid. Ook wij zetten veel de stap naar buiten, omdat we vinden dat provinciaal beleid de wijk en de gemeenschap als voedingsbron heeft. Een mooie voedingsbron. Onze surprise voor de gouverneur is er een die ons na aan het hart ligt: instelling de Baersdonck in Grubbenvorst. De Baersdonck is een voorbeeld dat vanuit Positieve Gezondheid zorg en begeleiding biedt en hun cliënten vanuit dit gedachtegoed benadert. Een instelling die mensen met een licht verstandelijke beperking en/of met een moeilijke jeugd weer in de wijk laat wonen. Het is een kwetsbare groep en het heeft veel overleg en lef gekost om die stap samen te zetten. De begeleiders van de Baersdonck willen de bewoners in de wijk laten participeren en de wijk naar de bewoners brengen. Positieve Gezondheid levert een bijdrage dat mensen weer meetellen en meedoen.

Nicole: “Ik heb het gevoel dat datgene wat wij doen het verschil kan maken. Wij werken om participatie te verbeteren en gezondheidsverschillen in Limburg te verkleinen. Het is erg mooi om daar betrokken bij te mogen zijn en het gevoel van verbinding tussen mensen in de praktijk te brengen. Positieve Gezondheid begint immers bij jezelf.”

Bert: “Limburg is uniek in deze aanpak; we krijgen hier de kans om te pionieren en innoveren, dat is fantastisch. We staan heel dichtbij de mensen; het is geweldig om te zien hoe goed Positieve Gezondheid aansluit en aanslaat bij professionals en hoe de bewoners hierin meegaan. Knap ook hoe de verbinding is gelegd tussen de inwoners van Grubbenvorst en de Baersdonck.”

Theo: “Twee verrassende medewerkers in één ontmoeting: met Nicole Bosman en Bert Hesdahl, beiden gedetacheerd vanuit de GGD bij de Provincie Limburg bij het programma Limburg Positief Gezond. Ze ondersteunen, makelen en schakelen bij allerlei burgerinitiatieven op het terrein van zorg, welzijn en burgerkracht. Als pareltje lieten zij mij kennismaken met de Baersdonck van Dichterbij in Grubbenvorst. Ik ontmoette enthousiaste bewoners en staf. Ik mocht, nee moest als hulpkok van Danny assisteren bij de bereiding van ‘zwarte kip’; ik hoop dat het ze gesmaakt heeft… Mij smaakte de kennismaking prima! De Baersdonck is een mooi initiatief dat ik als zeer inspirerend heb ervaren.”

Deze pagina delen: