Maandag, 25 maart 2019

De ontwikkeling van een huisarts

In deze inspiratie-sessie gaat Hans Peter Jung in op de ontwikkeling die hij doormaakte als huisarts. Het optreden van Hans Peter bij het Lefteam in Maastricht was een onverdeeld en inspirerend succes. Op die 5e februari 2018 is de registratie gemaakt.

Huisarts Hans Peter Jung laat zien dat het werkt

Een praktijk in Afferden laat zien dat als je vertrouwen, tijd en aandacht in het systeem brengt, je als huisarts flinke kosten bespaart. Huisarts Hans Peter Jung zal je meenemen in een inspiratiesessie om zijn bevindingen in de dagelijkse praktijk te delen.

De huisartsenpraktijk in Afferden is een voorbeeld van een actieve zoektocht naar het (her)winnen van compassie in het werk. Hans Peter Jung en zijn collega Hylke de Waart zijn bevlogen vernieuwers die het hebben aangedurfd om persoonlijke risico’s te nemen voor hun ideaal. Hun initiatief is aansprekend voor velen: van patiënten tot zorgverleners, gemeenten, welzijn organisaties, zorgverzekeraars en politiek. Een mooie combinatie van ziel en zakelijkheid. Het laat uitstekend zien dat vertrouwen, tijd en aandacht in het systeem brengen, kosten bespaart. Uit onderzoek blijkt  dat 25% minder doorverwijzingen plaats vinden door te werken vanuit het concept Positieve Gezondheid.  Door uit te gaan van de zes dimensie wordt veel breder ingestoken en is samenhang en verbinding met andere partijen zoals wijkteams een logische stap. In 2017 behaalde zij de compassie-prijs voor hun lef, moed en doorzettingsvermogen.

De inspiratiesessie wordt georganiseerd door het Actiecentrum Limburg Positief Gezond. De toegang is gratis en via bijgaande link kun je je aanmelden.

Maandag 5 februari bij het Lefteam
Elisabeth Strouvenlaan 51A, 6214 AX Maastricht
Aanvang om 19.00 uur

Maandag 19 Februari de Graasj Roermond
Knevelsgraafstraat 21, 6041 GP Roermond,

Maandag 26 Februari Beej Benders
Monseigneur Nolensplein 54 Venlo,

Inschrijven kun je hier