Woensdag, 13 oktober 2021

De eerste collectie keipositieve keien zijn vandaag opgehaald

Loek en Mirjam waren vandaag op bezoek bij de Baersdonck om de mooie collectie keien op te halen. En natuurlijk om de makers te bedanken. Eerder heeft Loek, bij de overhandiging van de eerste steen aan wethouder Bouten van Horst aan de Maas al vijf keien meegenomen. De mensen van de Baersdonck en Géke Martens die dit proces heeft begeleid, ontvingen een grote dobbel’kei’ met daarop de zes dimensies van positieve gezondheid. Om zo al dobbelend op een hele leuke manier met elkaar in gesprek te gaan over de dingen die van belang zijn in het leven.

De mensen van de Baersdonck kregen een notitieboekje en pen van onze beweging om hun ervaringen en belevingen op te kunnen schrijven. Deze aanpak staat geheel in het teken van de zes gezondheidsdimensies die het werken met Positieve Gezondheid omvat. De lichaamsfuncties, het dagelijks functioneren, het mentaal welbevinden, de kwaliteit van leven, het meedoen aan de maatschappij en zingeving.  

De activiteit ‘Keipositief’ past bij de dimensies mentale gezondheid, zingeving, kwaliteit van leven en meedoen. Ook was er aandacht voor het lichamelijk functioneren in de vorm van de appels die uitgedeeld werden. De grote kei gaat weer verder op pad, op naar de volgende Gemeente waar we keipositief aandacht gaan vragen voor Positieve Gezondheid en op zoek gaan naar nieuwe Bewegers. De volgende reis gaat naar Venlo.