De Sociale Agenda (SAL) in Limburg wil een trendbreuk bereiken en achterstanden in gezondheid en participatie inlopen. Om de voortgang van SAL te monitoren werd onderzoek gedaan. Een belangrijk punt op deze agenda is Positieve Gezondheid en het project Limburg Positief Gezond. Volgens het opgeleverde rapport draagt Positieve Gezondheid bij aan de weerbaarheid en zelfredzaamheid van kwetsbare Limburgers.
Professionals en organisaties zijn overtuigd van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en de bijdrage hiervan aan het weerbaarder en zelfredzamer maken van Limburgers in een kwetsbare positie, zo luidt het oordeel van het rapport. Burgerkracht, GGD Limburg Noord, GGD Zuid- Limburg, Zuyd Hogeschool, Fontys, Blauwe Zorg, Heerlen STAND-BY, Maastricht UMC+, Wonen Limburg en in 2018 de Mens achter de Patiënt (MAP) werkten samen om Limburgers beter te bedienen met behulp van Positieve Gezondheid. Bij de start van dit project werd door Burgerkracht een nulmeting uitgevoerd naar de bekendheid van Positieve Gezondheid bij de Limburgers.
In het traject zijn professionals opgeleid en hebben er uiteenlopende activiteiten plaatsgevonden. Eén van de resultaten is dat CZ aangeeft dat huisartspraktijken minder doorverwijzen naar de 2e lijn. Ook werden er 3 voortgangsrapportages opgeleverd met behaalde resultaten. Volgens het rapport heeft het project een duidelijke impuls gegeven: