Dinsdag, 28 juli 2020

Nieuwsflash

Na de afgelopen jaren het gedachtegoed van positieve gezondheid op vele plaatsen met inwoners van Limburg te hebben gedeeld en menig inspiratiesessie verder is nu de tijd aangebroken om de olievlek verder uit te breiden en de toepassingen verder te gaan realiseren. Samen met het kernteam zal de beweging meer vorm en structuur gaan krijgen waardoor de implementatie en impact van Positieve Gezondheid nog meer voelbaar gaat zijn.


Om deze nieuwe fase extra slagkracht en een boegbeeld te geven is besloten om een coördinator Limburg Positief Gezond aan te stellen die zich kort even gaat voor stellen.

Met 50 lentes jong, getrouwd met Nicole en vader van twee kinderen ( zoon Déyan van 24 en dochter Félicienne van 20) is Loek Vaessen een frisse geest met een oude ziel. Opgegroeid als jongste telg van vier op hoeve Keverberg, een afgelegen boerderij in Simpelveld en momenteel woonachtig in Heerlen. Al van jongs af aan is hij in contact geweest met zorg- en hulpverlening in verband met schizofrenie van zijn broer met alle bijkomende perikelen. Zelf heeft hij het optimisme van zijn vader geërfd, die ook vele jaren actief is geweest als voorzitter van de cliëntenraad van Mondriaan en tot een paar jaar geleden deelnam aan patiënten platform van Huis van de Zorg. Loek is na de opleiding Personeelswerk zijn loopbaan als HR Adviseur bij VDL NedCar gestart. Vervolgens is hij 18 jaar in dienst geweest van Lee Hecht Harrison, een wereldwijd consultancy organisatie gericht op het ontwikkelen van leiderschap en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Hier is hij zoals hij zelf zegt met de neus in de boter gevallen en als Loopbaanadviseur begonnen om uiteindelijk de laatste 7 jaar als Directeur Benelux leiding te mogen geven aan een succesvol bedrijf met 75-tal professionals. In deze periode heeft hij een rijke bagage ontwikkeld dankzij zijn deelname aan een wereldwijd leiderschapsprogramma via IMD in Lausanne en de vele onderzoeken en white papers waarmee hij multinationals heeft geholpen om talent management en duurzame inzetbaarheid te implementeren.

Vanuit zijn overtuiging dat iedere leider een belangrijke voorbeeldfunctie heeft en ook de vele reiskilometers steeds zwaarder gingen tellen heeft hij de overstap gemaakt om een start up binnen de Flexpoint Groep vorm te gaan geven. Weer lekker dichterbij huis in Limburg kunnen werken, van Championsleague naar Jupilerleage noemt hij het zelf gekscherend. In deze start up richt Loek zich volledig op het bevorderen van vitaliteit en werkgeluk vanuit de positieve psychologie en sluit zich al snel aan als grondlegger van de Stichting Netwerk Vitaal Limburg.

Middels dit netwerk komt hij ook op het pad van positieve gezondheid en neemt deel aan diverse sessies van het Gezondheidsakkoord. Vanwege de overname van Flexpoint door SD Worx kwam aan dit nieuwe avontuur na twee jaar een eind en is Loek per januari 2020 voor zichzelf begonnen. Met zijn bureau Get Innergized biedt hij organisaties en medewerkers oplossingen op het gebied van vitaal leiderschap, loopbaanverandering en werkgeluk. Zijn missie is om de medewerkers van de BV Limburg vitaler en werkgelukkiger te krijgen.

Hoewel hij als kersverse ondernemer niet op zoek was naar een baan werd hij door verschillende mensen in zijn netwerk getipt op de vacature van Coördinator Limburg Positief Gezond. Bij het lezen van deze rol was het alsof hij zijn eigen professionele doelstelling las en is toen gelijk in de sollicitatiepen geklommen.

Het heeft vanwege Covid-19 een paar maanden geduurd maar Loek is superblij dat hij de eindstreep heeft gehaald. Hij is per 1 juli één dag per week als ZZP-er gestart en zal per 15 augustus voor 24 uur per week in dienst treden. In zijn privé tijd is Loek graag in contact met de natuur. Als boerenzoon voelt het alsof hij al wandelend door bos en heuvelland helemaal tot rust komt. Hiernaast is hij ook graag sportief bezig, vertoeft hij graag op Mountainbike en racefiets en hij bestuursvoorzitter van wielervereniging TWC Maaslandster Zuid Limburg.

Het is een rol met een geweldig ideaal waarbij hij zich realiseert dat dit ook met de nodige complexiteit gepaard zal gaan. Het is nu eenmaal zo dat Limburg Positief Gezond een paradigma verschuiving vraagt. Het is een andere manier van denken, communiceren en heeft voorbeeldgedrag van de vele  ambassadeurs en succesverhalen in de provincie nodig om als nieuwe gemeenschappelijke taal te worden geaccepteerd.  We mogen echter al heel trots zijn op flinke stappen en bewegingen die reeds in Limburg zijn geïnitieerd zo is Loek van mening. Met het bestuurlijk draagvlak zit het wel goed en dat is essentieel om de volgende fase ook succesvol te kunnen gaan maken. Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk er naar uit om samen met alle bestaande en nieuwe ‘volgers’ van de beweging, de schouders onder een nog positiever gezond Limburg te gaan zetten.

De contactgegevens van Loek zijn:
loekvaessen@limburgpositiefgezond.nl
+31 658073328