Donderdag, 25 juli 2019

September 2019: Positieve Gezondheid voor burgers in kwetsbare positie

In deze bijeenkomst namen we u mee in de mogelijkheden van Positieve Gezondheid voor mensen met een lage taalvaardigheid. In de Maand van het Leren en de Week van de Alfabetisering besteedden we in september aandacht aan hoe je in dialoog kunt gaan met mensen met lage taal- en gezondheidsvaardigheden en welke basisvaardigheden je nodig hebt voor een gezonde en vitale leefstijl en hoe je deze kunt stimuleren?

Hoe ga je met hen in gesprek, hoe herken je deze doelgroep en wat kun je inzetten om de dialoog met hen aan te gaan. De eenvoudige tool Mijn Positieve gezondheid ontwikkeld door iPH wordt gepresenteerd en toegelicht. Het is bekend dat er een relatie is tussen lage gezondheidsvaardigheden en mensen met een lage taalvaardigheid. Wat je kunt doen om deze te herkennen en burgers hierin kunt ondersteunen was in deze bijeenkomst onderwerp van gesprek.

Deze inspiratiesessie werd georganiseerd door het Actiecentrum Limburg Positief Gezond en de kwartiermaker Laaggeletterdheid Provincie Limburg.

De schijf van 5

Presentatie inspiratiesessies laaggeletterdheid en positieve gezondheid ivm kwartiermaker

Presentatie inspiratiesessie voor burgers in een kwestbare positie