Dinsdag, 15 juni 2021

De reis van Keike en Meike

Mirjam Beelen over haar het ontstaan van Keike en Meike. “Het idee van Keike en Meike is spontaan ontstaan. Ik zag in een dorpje een afbeelding van een van de dimensies van Positieve Gezondheid en deelde dit in een app-groep van de Beweging Limburg Positief Gezond. In de reacties werd de associatie gelegd met de Happy Stones die je op allerlei plekken tegen kunt komen: mooie, zelf gemaakte, tekeningen op stenen. Gemaakt door iemand voor anderen, om even blij van te worden bij het ontdekken ervan en daarna zelf te besluiten of je het kunstwerkje laat liggen of misschien wel verplaatst of meeneemt. Zo’n steen (kei) kan zo een hele reis maken.

Met zo’n kei kun je mensen kennis laten maken met iets wat jij graag wilt delen. Voor mij is dat het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Samen met enkele andere leden van de Beweging Limburg Positief Gezond hebben we het plan opgepakt om de mogelijkheden hiermee verder te gaan onderzoeken. Zo zijn Keike en Meike 1.0 van #Keipositief ‘geboren’, als eerste inspiratie om meerdere Positief Gezond-keien te gaan maken.

Om dit initiatief onder de aandacht te brengen heb ik Keike en Meike 1.0 meegenomen naar een reflectiebijeenkomst Positieve Gezondheid van het team Samen Doen, actief in een deel van Blerick (gemeente Venlo). De deelnemers waren nieuwsgierig naar Keike en Meike 1.0 en dachten mee voor wie het mooi kan zijn om meer van deze keien voor de BLPG te gaan maken. Hierbij is het natuurlijk aan de maker zelf om zijn/haar eigen Positief Gezond-creatie te maken. Inmiddels zijn al de eerste contacten gelegd met de Baersdonck in Grubbenvorst, onderdeel van het Positief Gezonde Dichterbij.
Aan de mensen van de dagbesteding zal de vraag voorgelegd worden of zij deze ‘keien’ voor ons willen maken. Als BLPG willen we de Kei Positief aanbieden aan onze relaties en neerleggen op zichtlocaties. Wie weet kom je de varianten op Keike en Meike 1.0 in de toekomst ook in jouw buurt tegen of hebben we je misschien zelfs wel geïnspireerd om met ons mee te doen!