Zondag, 19 december 2021

Alweer onze laatste nieuwsbrief dit jaar! We kijken terug op een jaar met veel uitdagingen.

Het was en is voor ons allemaal een onzekere en lastige tijd en we verlangen allen naar perspectief. Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel en zijn er ook lichtpuntjes. We genieten meer van kleine dingen, dicht bij huis en zijn massaal aan de wandel gegaan. We zijn ons meer bewust van wat echt belangrijk is. Tijd voor jezelf, blijven bewegen en met elkaar in verbinding blijven. Zo is er steeds meer aandacht voor eenzaamheid, armoede en kans ongelijkheid. Mensen helpen elkaar en prachtige initiatieven en samenwerkingen ontstaan.

We hebben meer aandacht voor onze en elkaars gezondheid. En dan in de breedste zin van het woord. Positieve gezondheid gaat niet alleen over lichamelijke en mentale gezondheid. Er zijn veel factoren die bepalen hoe we ons voelen.

Met Positieve Gezondheid werken we vanuit zes dimensies, zes factoren die bepalen hoe we onze gezondheid ervaren; dagelijks functioneren, onze gedachten, of we mee kunnen doen in de maatschappij, hoe we wonen, of we gelukkig zijn, of ons leven betekenis heeft. En natuurlijk ook hoe we ons lichamelijk voelen.

Positieve Gezondheid helpt je bij bewustwording van jouw persoonlijke situatie en om te gaan werken aan jouw persoonlijke veranderwensen. We hebben als Beweging Limburg Positief Gezond veel bereikt, maar we zijn er nog niet. We gaan verder, samen zetten we de schouders eronder. Een radiospotje van Lia, de prachtige keipositieve stenen die we voorbij zien komen, de vele professionals die geschoold zijn in Positieve Gezondheid en de groeiende groep inwoners van Limburg die inmiddels succesvol Positieve Gezondheid al hebben omarmd.

Door de tomeloze inzet van alle partners, kernpartners, ambassadeurs, implementatiecoaches, burgers en geweldige keipositieve initiatieven wordt de beweging steeds meer zichtbaar en voelbaar.

Wij gaan verder, doen jullie met ons mee?

#lerenvanlimburg #limburgpositiefgezond #iedereenkanmeedoen