Test voor kinderen

Hoe gezond ben jij?

Dat kun je aan jezelf vragen. Heel makkelijk. Kijk maar eens naar deze vragenlijst. Die is heel makkelijk in te vullen.

Als je antwoord hebt op 42 vragen, geeft de computer je een overzicht. Dat overzicht ziet er uit als een spinnenweb.En het is zeker zo spannend, want…

…er zijn zes hoeken die samen jouw gezondheid vormen. En welke van die zes scoor jij hoog? En bij welke scoor je wat minder? Misschien wil je komende tijd wel één van die hoeken verbeteren. Zodat je hele gezondheid er beter van wordt.

 

Test voor volwassenen

Wat is Mijn Positieve Gezondheid?

Mijn Positieve Gezondheid is een test. De test laat zien hoe je zelf vindt dat het met je gaat. Hoe zie jij je gezondheid in de brede betekenis van het woord? De test gaat over de volgende zes onderwerpen:

  • Hoe het lichamelijk met je gaat
  • Hoe het mentaal met je gaat
  • Of je je leven zinvol vindt
  • Of je een prettig leven hebt
  • Of je meedoet in de maatschappij
  • Hoe jouw dagelijks leven eruitziet

Over ieder onderwerp krijgt je 7 vragen. Met je antwoorden berekenen we jouw persoonlijke ‘gezondheids-oppervlak’ in het Spinnenweb Positieve Gezondheid. Dat oppervlak geeft dus aan hoe jij jouw gezondheid zelf ziet.

Wil je proberen iets aan je gezondheid te veranderen?

Dan kun je de uitkomst van jouw test bespreken met bijvoorbeeld de huisarts of met iemand anders die je vertrouwt. Je kunt ook één van de voorlopige tips (nu nog meestal Apps) gebruiken die wij voorstellen, als je klaar bent met de test. Let op! Dit is de eerste versie van de test. We gaan de test nog verder ontwikkelen. Er komen dus steeds meer tips bij.

Klik hier om naar de test te gaan.