Home
Positieve Gezondheid
Wat is Positieve Gezondheid?
Hoe werkt Positieve Gezondheid?
Mijn Positieve Gezondheid
Hoe is het ontstaan?
Positieve Gezondheid vergeleken
Scholing
Voor studenten
Ervaringen
Positieve Gezondheid in de praktijk
Inspiratiesessies
Tools
Limburg Positief Gezond
Beweging Limburg Positief Gezond
Ambassadeurs
Kernteam
Werkwijze
Partners
Ambities
Actueel
Actueel
Aanmelden nieuwsbrief
Archief nieuwsbrieven
Keipositief
Contact

Kookestafette voor kinderen

Wat een geslaagde avond, deze kookestafette voor kinderen en hun ouders. Hoe kun je van gezonde groenten en fruit een heerlijke maaltijd maken? Dat hebben de deelnemers goed kunnen leren van chef-kok Wiel Rekko. Om jongeren te leren hoe lekker gezond eten kan zijn, is zo’n kookestafette een werkzame oplossing.

De initiators van deze campagne hadden zich verzameld bij Kookstudio Manjefiek in Maastricht. “Kinderen krijgen vrijwel nooit de groenten voorgeschoteld die hun ouders zelf niet lusten. En met wat tegenslag weigeren ze zelf ook weer meer groenten, die ze niet willen. Als je zo generaties door zou gaan, blijft er weinig over” zegt Rianne Pass van Coach (midden op foto, beneden). “Met deze estafette bieden we een nieuwe opening naar de consumptie van gezonde groenten.”

Jogg stimuleert het in beweging krijgen van kinderen. En Coach richt zich curatief op obese kinderen. Met hun programma Your Coach Next Door probeert Coach te voorkomen dat kinderen steeds meer overgewicht krijgen. SMPM – een netwerk van bedrijven en instellingen in de regio Maastricht – geeft dit initiatief een stevige steun in de rug. Voorzitter Theo Thuis (foto beneden) is erg actief in het verbinden van al deze initiatieven.

SMPM is al jaren bezig kinderen meer te laten bewegen, gezonder te laten eten en meer water te laten drinken. De doelen zijn eenduidig helder: Drink 1 liter water per dag. Eet 1 kg gezond per dag. Beweeg 1 uur per dag. De waterbar is inmiddels een bekende verschijning in het Maastrichtse straatbeeld. En daar komen nu een beweeg-mobiel en een eet-mobiel bij.

De ‘Quote of the day’ kwam van Wiel Rekko, gastheer Kookstudio Manjefiek: “Koop groenten naar het jaargetijde, 1 kg voor 1 euro en wel voor een lekkere
maaltijd voor 4 personen.”

De foto’s zijn gemaakt door Frank Kerbusch.

Deze pagina delen: