Zaterdag, 16 maart 2019


Japanners komen kijken hoe Positieve Gezondheid werkt

Een Japanse delegatie van de Orange Home Care Clinic en Matsumoto Foundation komt naar Limburg om te leren hoe wij Positieve Gezondheid toepassen. In Japan wordt vooral klinische zorg verleend. Thuiszorg, huisartsenzorg en hulpverlening via welzijn kent Japan niet.

Deze delegatie, bestaande uit de arts-oprichter Hiroyuki Beniya, fysiotherapeut Shogo Kawada, maatschappelijk werker Shingo Nishide en apotheker mevrouw Fujiko Hasegawa, liet zich informeren over de ambitie van Provincie Limburg om de 1e Positief Gezonde Provincie te worden.

De manier waarop we de beweging van Limburg Positief Gezond in gang zetten, de samenwerking met partners in het Actiecentrum en daarbuiten, werd uit de doeken gedaan door Matthijs Bosveld en Sjim Romme van Stichting Mens Achter de Patiënt en Bert Hesdahl van de Provincie Limburg.

’s Ochtends waren ze bij het Institute for Positive Health geweest om met Machteld Huber te praten over Positieve Gezondheid. Zij is de bedenker van het nieuwe concept gezondheid, dat naar heel de mens kijkt en niet alleen naar zijn ziekte of gebreken. De Japanse delegatie was zeer enthousiast over onze aanpak. Ook waren ze danig onder de indruk van het Gouvernement en de Statenzaal.