Home
Positieve Gezondheid
Wat is Positieve Gezondheid?
Hoe werkt Positieve Gezondheid?
Mijn Positieve Gezondheid
Hoe is het ontstaan?
Positieve Gezondheid vergeleken
Scholing
Ervaringen
Positieve Gezondheid in de praktijk
Inspiratiesessies
Tools
Limburg Positief Gezond
Beweging Limburg Positief Gezond
Ambassadeurs
Kernteam
Werkwijze
Partners
Ambities
Actueel
Actueel
Aanmelden nieuwsbrief
Archief nieuwsbrieven
Contact

Congres 2018 was groot succes

Op vrijdag 2 november 2018 vond het plaats, in de Oolderhof, in Roermond – Herten. Het congres Limburg Positief Gezond was zeer geslaagd. Er waren maar liefst 380 bezoekers te gast en dat bleef zo gedurende de dag. Gezondere en vitalere Limburgers in 2025, dat is waar het Provinciebestuur samen met Limburgse gemeenten, organisaties en (georganiseerde) burgers voor staat. Het gaat om een cultuurverandering en kijken naar mogelijkheden in plaats van problemen. 

Mede door een grote groep, ruim 400 enthousiaste actieve en energieke deelnemers  kijken wij terug op een geslaagd congres. Op deze dag is duidelijk geworden dat Limburg voorop loopt in de beweging Positieve Gezondheid en Limburg Positief Gezond gekleurd op de kaart staat. Dit is vanuit het ministerie van VWS en gedeputeerde Hans Theunissen helder benoemd. De dag stond in het teken van energie, enthousiasme en verbinding, dit in tegenstelling tot vorig jaar, bij de start, waar het accent lag op informeren en inspireren. 

De hele dag zijn er inspirerende lezingen, boeiende verhalen en leerzame presentaties verzorgd. Er is van deze dag ook een video impressie gemaakt, voor hen die niet in de gelegenheid waren om deel te nemen.

Deelnemers van het congres hebben een toolbox ontvangen, waarin veel achtergrondinformatie te vinden is en tools om direct aan de slag te gaan, verder is een flyer uitgereikt over diverse projecten die in Limburg succesvol van start zijn gegaan en is het magazine Limburg Positief uitgereikt.

Zijn we nu klaar voor de toekomst of is er nog werk aan de winkel? Nu dat laatste – ondanks dat we nog nagloeien van deze dag – realiseren we ons dat we er nog lang niet zijn en er nog veel werk te doen is. We gaan graag verder met u op stap en nodigen u uit om de beweging in Limburg verder te verankeren en met elkaar het gedachtegoed te vertalen in de dagelijkse werkelijkheid. Komend jaar staat in het teken van verduurzamen en verankeren in de Limburgse samenleving, organisaties en overheden. Samen op pad om van Limburg een Bronsgroene zone te maken. Mocht u hierbij ondersteuning nodig hebben kunt u terecht bij de partners van het Actiecentrum Limburg Positief Gezond, de website Limburg Positief Gezond en de vele Ambassadeurs die de beweging Limburg Positief Gezond versterken.

Voor wie het nog eens wil nazien, voor het volledige programma klik hier.

Deze pagina delen: